LYHYT

UKK

Ohjeet LYHYT-kertakäyttölinkkien luomiseen, avaamiseen ja käyttöön.

Miten kertakäyttölinkki toimii?

LYHYT tallentaa kohdeosoitteen lyhyen koodin taakse. Ensimmäinen onnistunut avaus kuluttaa linkin, minkä jälkeen samaa lyhytosoitetta ei voi käyttää uudelleen.

Kuluuko linkki varoitussivulla?

Ei. Mahdollinen sisältö-, domain- tai TLD-varoitus näytetään ennen linkin kuluttamista. Linkki käytetään vasta, kun käyttäjä jatkaa kohteeseen.

Kuinka kauan linkki on voimassa?

Käyttämätön linkki vanhenee tällä hetkellä 48 tunnin kuluttua luomisesta. Palvelun ylläpitäjä voi muuttaa oletusaikaa.

Mitä käytetylle linkille tapahtuu?

Käytetty linkki deaktivoituu välittömästi. Jos sama osoite avataan uudelleen, LYHYT näyttää etusivulla virheilmoituksen siitä, että linkki on jo käytetty.

Miksi joistakin kohteista näytetään varoitus?

Ylläpitäjä voi määrittää varoituksia tietyille verkkotunnuksille tai verkkotunnuspäätteille esimerkiksi turvallisuus-, sisältö- tai lähdekriittisyyssyistä.